contoare
 
 
 

Aceste plante prefera un loc cald si insorit, cu o mulţime de lumină şi de aer; pe unele nici nu le deranjeaza incalzirea centrala. Bucatariile sunt deseori locuri bune în cazul în care plantele sunt plasate la distanţă de aragaz sau cazane. De obicei nu sint deranjate de frig (ca temperaturile în deşert poate cădea sub punctul de îngheţ), dar ele urăsc cu adevărat rădăcinile ude. Le place solul sa fie plin de nisip sau pietriş pentru a ajuta la scurgerea apei. Daca esti genul care uita sa ude plantele , acestea sint pentru tine.

Aristata Aloe.

Îi place lumina puternica, inclusiv soare direct şi se bucură de o vraja în aer liber, în vara şi temperaturi mai scăzute în timpul iernii - 10 ° C .  Se uda liber pe timp de vara, dar iarna se menţine aproape uscat. Acesta va putrezi în cazul în care va fi supraudata. Hranita doar vara odată la două săptămâni cu o soluţie foarte slaba de îngrăşământ pentru cactus.

Filifera Agave

Sunt foarte usor de îngrijit pentru ca acestea detin propriul magazin de nutrienţi şi umiditate, în frunzele lor. Ele vor sta in plin soare şi pot savura o diferenţă între temperaturile de zi şi de noapte, din timpul iernii. Pe timpul verii, le place afara sau la o fereastră deschisă.

Cactusi Desert

De la primăvară până în toamnă să ii plasati în cele mai însorite locuri.Aveţi posibilitatea să ii aşezaţi în aer liber, dar protejati de ploaie. De la mijlocul toamnei, accepta loc luminos şi răcoros. Se uda bine de la sfârşitul primăverii la începutul toamnei. Din toamna se păstreaza uscat.  Se da îngrăşământ cactusilor la fiecare paisprezece zile atunci când cresc pui. Cactusi epifite pe de altă parte, au nevoie de mai multa apa, umiditate mare şi ei nu doresc soare. Nu amestecaţi sau cresteti cactusi de deşert cu cei de junglă, ca cele două grupuri necesita în întregime condiţii diferite.

Yucca

O planta solida caruia ii merge cel mai bine într-un loc de lumină, dar nu şi în lumina soarelui integral. Uda în mod regulat, dar lasa  compostul sa se usuce între udari. Iarna se uda mai rar.  Yucca iubeste aerul cald de vara dar nu trebuie lasata in ploaie. Iarna poate toarce confortabil langa un calorifer.

Kalanchoe

Usor de ingrijit. Se bucură de o poziţie luminoasa (cald vara, rece iarna).  Păstraţi plantele aproape uscate în timpul iernii, iar vara udate moderat. În primăvara şi vara hraniti o cu ingrasaminte de cactus o dată pe lună.

Accepta caldura foarte bine si pe timpul iernii.

Sansevieria

O planta dura, care va creşte în soare sau la umbră, rezista la aer uscat, curenţii de aer şi perioade fără apă şi rareori are nevoie de schimbare de recipient. Udati moderat si lăsaţi solul sa se usuce între udari. In timpul iernii nu se expune la temperaturi de îngheţ  şi se uda prea mult deoarece aceasta va putrezi la bază. Temperatura: caldura medie - min 15 C în timpul iernii. Atentie la varful frunzelor sa nu fie deteriorate , ca asta le va opri din crestere.

Dacă credeţi că nu puteţi avea grijă de plante de apartament sau daca plantele mor pe neasteptate  nu disperaţi. Este posibil să fi greşit mediul de acasă pentru plantele pe care le-aţi ales, sau este posibil să fi ales tocmai plante care necesită o îngrijire de specialitate. La fel ca oamenii, unele plante sunt foarte intelegatoare şi pot fi supuse oricarui fel de tratament, în timp ce pentru alte trebuie sa te dai peste cap pentru a le face fericite.

Unele plante pot petrece o perioada de adaptare, atunci când a le aduci acasă - la fel cum simtim si noi cand ne mutam in casa noua. Nu intraţi în panică în cazul în care cad frunze sau flori, dar tratati  planta în mod normal şi aşteptaţi până când se aseaza în noul sau loc. Acesta ar trebui să si revina în curând.

Trei conditii comune sint cunoscute pentru moartea plantelor de apartament:

1.Camere uscate cu mult soare

2.Camere racoroase si intunecate

3.Prea multa apa

Ca tot a venit iarna si multi tinem plantele la geam langa calorifer, astazi discutam plantele adaptabile la camere uscate cu mult soare.

 

Esti pe Facebook? Si noi.


Sunt deja fan Gradini Verticale