contoare
 
 
 

Euphorbia pulcherrima - Poinsettia
Poinsettia este o planta perena, foarte usor de ingrijit, ce infloreste iarna. De fapt nu e vorba flori ci de frunzele superioare care devin colorate in preajma Craciunului, de unde provine si denumirea plantei, Craciunita sau Steaua Craciunului. Poinsettia solicita lumina intensa (insuficienta de lumina duce la desfrunzirea plantei). Totusi, vara, in zilele cu insolatie puternica se impune umbrirea usoara a plantei.

Cactusul de Craciun - Schlumbergera

Cactusul de Craciun este o planta ce infloreste in perioada iernii, timp de 6-8 saptamani. Alaturi de Poinsettia este planta ce vesteste Nasterea Domnului.
Aceasta specie de cactus va inflori doar daca timp de cateva luni nu va fi mutata iar din aceasta cauza i se mai spune si "Nu ma deranja".
Florile prezinta o mare varietate de culori printre care nuantele de alb, roz, rosu purpuriu, violet, portocaliu si galben sunt cele mai frecvente.

Amaryllis
Amaryllis este o planta originara din sudul Africii si se intalneste foarte frecvent in interiorul locuintelor datorita florilor atragatoare din timpul toamnei si iernii.
Amaryllis are un aspect exotic si tropical, cu flori mari, asemanatoare ca forma cu crinul, ce cresc pe o tija lunga si dreapta, avand la baza cateva frunze subtiri.

Cyclamen

Cyclamenul este o planta perena, ce are aspectul unei tufe cu frunze verzi-albicioase, rasucite, si cu flori albe, rosii, violet.
De regula, inflorirea are loc in intervalul septembrie-martie, dupa care florile se usuca, iar frunzele se ingalbenesc si cad, ceea ce inseamna ca planta intra in repaus vegetativ (aprilie-iulie).
Cyclamenul prefera incaperile luminoase, aerisite si cu umiditate ridicata dar nu trebuie expusa la soare direct si la curenti de aer.

Azalea

Azalea este una dintre cele mai iubite plante de interior, aceasta inflorind in timpul iernii si primaverii. Florile sunt deosebit de atragatoare, nuantele de rosu, alb, violet si roz fiind cele mai frecvente.
Azalea face parte din familia Rhododendron.

Camellia japonica
Camellia japonica sau Trandafirul japonez este o planta deosebit de eleganta ce infloreste in timpul iernii sau la inceputul primaverii, florile fiind colorate in diverse nuante de rosu, alb, roz si violet.
Conditiile de care are nevoie pentru a se dezvolta armonios sunt plantarea intr-un ghiveci destul de mare, luminozitatea si temperaturile ridicate.

Clivia

Clivia, numita si Crin rosu, este o planta de apartament rezistenta, care traieste si infloreste timp de mai multi ani.
Aceasta planta infloreste primavara dar uneori pot sa apara florile si in timpul iernii.
Clivia se caracterizeaza prin frunze de nuanta inchisa, lucioase, subtiri si lungi, din mijlocul carora, pe tije florale groase si inalte se formeaza o inflorescenta de flori mici colorate in rosu-oranj.

Violeta africana - Saintpaulia Ionantha
Planta originara din Tanzania, violeta Africana infloreste tot timpul anului si prezinta o mare varietate de culori, de la alb si roz la albastru violet.
Violeta Africana iubeste lumina insa nu se recomanda pastrarea ei in razele directe ale soarelui. Daca doresti sa infloreasca tot timpul anului iti recomandam sa o plantezi in ghivece mici, deoarece in ghivece mai mari va dezvolta mai multe frunze in detrimentul florilor.

Begonia

Begoniile sunt plante decorative atat prin frunze cat si prin flori. Originare din India, Indonezia, America Centrala si de Sud, aceste plante reusesc prin varietatea de forme si culori sa iti inveseleasca locuinta.
Exista unele specii de Begonia ce infloresc tot timpul anului, asadar ele sunt foarte potrivite pentru infrumusetarea casei pe timp de iarna.

Kalanchoe Blossfeldiana

Kalanchoe este o planta suculenta de dimensiuni reduse ce se integreaza de minune in interiorul oricarei locuinte. Se remarca prin multitudinea de flori ce se gasesc intr-o mare varietate de culori.
Daca este ingrijita in mod corespunzator va inflori tot timpul anului.
Nu este o planta pretentioasa avand nevoie doar de temperaturi ridicate si de lumina.

Plantele de interior au o serie de efecte benefice si reusesc sa invioreze orice spatiu. Ofera caldura zilelor mohorate ale iernii prin intermediul unor specii care infloresc in aceasta perioada a anului.

 

Esti pe Facebook? Si noi.


Sunt deja fan Gradini Verticale