azalee

Se găsesc uşor două feluri de azalee ca plante de ghiveci. Azaleea indiană (Rhododendron simsii) este de departe cea mai populară - mai puţin Întâlnită este azaleea japoneză (Rhododendron obtusum). Ambele sunt tufe pitice care cresc cam 30-45 cm Înălţime. Nenumărate azalee indiene se cumpără În fiecare an la Crăciun, pentru decoraţiuni pe perioada sărbătorilor şi a Anului Nou. Când cumpăraţi o plantă, alegeţi una cu puţine flori deschise şi cu mulţi muguri.

Fără o Îngrijire corectă, florile se ofilesc, iar frunzele cad Într-o săptămână sau două. Secretul menţinerii unei plante În floare timp de mai multe săptămâni şi a capacităţii sale de a Înflori din nou În anul următor, este să menţineţi compostul bine udat (nu numai umed), la răcoare şi la lumină puternică. Gama de varietăţi a azaleei indiene sau simplu azalee Rhododendron simsii este enormă. Culoarea cea mai răspândită este roz, dar sunt şi albe, roşii şi purpurii. Există bicolore atractive, ca Inga, roz cu margini albe şi Osta, albă cu centrul roz. Se găsesc varietăţi simple şi duble, sau cu petale Încreţite. Ultimele noutăţi sunt azaleele târâtoare şi În formă de piramidă. Florile azaleei japoneze sunt mai mici decât ale azaleei indiene, dar această plantă are avantajul de a se simiţi bine ca tufă de grădină, dacă se sădeşte afară, după ce perioada de Înflorire s-a Încheiat.

Ingrijire:
Temperatură: Ţineţi planta la răcoare - 10-16'C este ideal.
Lumină: Loc puternic luminat, dar nu în bătaia soarelui.
Apă: Menţineţi compostul ud în permanenţă, folosind apă moale.
Umiditatea aerului: Pulverizaţi frunzele zilnic în perioada de înflorire.
Ingrijire după înflorire: Mutaţi-o într-o cameră răcoroasă, dar unde să nu îngheţe - continuaţi să o udaţi. Aşezaţi ghiveciul într-un loc umbrit în grădină, după ce pericolul de îngheţ a trecut - fertilizaţi, udaţi şi pulverizaţi până toamna devreme. Aduceţi-o într-o cameră răcoroasă, - când florile se deschid, mutaţi-o la locul unde trebuie expusă.Probleme speciale:
FRUNZE ARSE
Cauza: Cea mai probabilă cauză a arderii şi căderii frunzelor este udarea insuficientă. O udare puternică poate fi necesară de câteva ori pe săptămână. Alte cauze obişnuite sunt: umezeala scăzută În aer (Înconjura ghiveciul cu turbă umedă), căldura prea mare sau soare prea mult.

PERIOADA DE INFLORIRE SCURTĂ
Cauza: Aerul cald, uscat este, de obicei. cauza. Ţineţi ghiveciul departe de calorifere şi pulverizaţi frunzele zilnic. Florile se pot ofili prematur şi din cauză că stau prea mult În soare şi sunt udale prea mult.

FRUNZE INGĂLBENITE
Cauza: Var În compost sau in apă. Trataţi cu MultiTonic; udaţi cu apă moale.

amenajari interioare rezervate
doar iubitorilor de plante si flori

O gradina verticala poate avea mai ales valoare estetica dar si o valoare utilitara care poate trece usor neobservata. Un aspect important predomina: Imaginea. Beneficiile invizibile cum ar fi schimbarea microclimatului si a calitatii aerului nu sunt simtite dar sunt foarte apreciate de organism. Gradina verticala are acea valoare de WOW care este apreciata vizual in fiecare zi.

  • Gradinile verticale sunt posibile datorita unui sistem usor si modular din cuiburi care face posibila cresterea cat mai multor plante pe suprafete verticale.
  • Simplu de montat si intretinut, transforma orice design interior in arta naturala.

acasa sau la birou

Se pot amenaja in casa, la birou, in spatii publice, restaurante si cafenele, receptii, magazine, cabinete private, saloane cosmetice si multe alte locatii. Gradina verticala dintr-o casa are acea valoare de “wow” pe care tu, in primul rand, o simti in fiecare zi ca pe ceva frumos, dar si ceva care iti imbunatateste imaginea personala. Desigur poate fi vorba si de multumirea personala dar si de modificarea unor aspecte intime de care ai nevoie in viata ta cum ar fi culoarea, textura, mirosul si minunea existentei naturii aproape de tine tot timpul.

  • Sistemul flexibil si modular face amenajarile simplu de montat si intretinut, atat la interior cat si la exterior.
  • Uita de grijile zilnice intr un spatiu verde ideal pentru relaxare.

Montare video pas cu pas.


Aparitii Tv

  • Plantele obisnuite in gradini verticale schimba radical orice spatiu interior.
  • Gradinile verticale nu ocupa spatiu util, oferind multiple optiuni de utilizare.
  • Perfecte pentru flori, plante decorative si aromatice.

Sistem modular

Cuiburile sunt facute din material special impermeabil compus din trei straturi:
1) Stratul interior care permite apei sa fie distribuita uniform in tot cuibul;
2) Tesatura acrilica care confera rezistenta structurala;
3) Stratul exterior asigura hidroizolatia cat si posibilitatea de oxigenare eficienta a radacinilor si pamantului. Facut sa reziste la greutati duble fata de capacitatea lor normala , pamantul umed cu plante, ofera rezistenta si bariera hidro pentru protectia peretilor si a mobilei.