Crizantema


În ultimii ani, crizantema de ghiveci a devenit planta de ghiveci favorită. Cultivatorul de la pepinieră foloseşte chimicale pentru a o face să crească ca o plantă şi o ţine la întuneric o parte din zi pentru a o face să înflorească la o dată stabilită. Prin aceste procedee, crizantemele de ghiveci mai mici de 30 cm înălţime, dar cu flori mari în toate culorile, afară de albastru, sunt oferite înflorite spre vânzare, tot timpul anului.

Dacă vă alegeţi planta cu grijă şi o îngrijiţi corect, ea poate rămâne înflorită 6-8 săptămâni. In magazin, trebuie să aibă câteva flori deschise şi o multime de boboci În culori spectaculoase. Acasă, aşezaţi ghiveciul într-o cameră răcoroasă pe un pervaz, unde va avea puţină lumină solară dimineaţa sau seara. Comparativ, celelalte tipuri (margarete, crizanteme Charm sau cascadă) sunt rarităţi.

Spre deosebire de tipurile obişnuite de Chrysanthemum morifolium care se cultivă în sere, crizantema de ghiveci se cumpără, de obicei, după culoare şi nu după numele varietăţii. Crizantema fascinanta este o varietate a C. morifolium care produce florile sale singulare atât de numeroase vara şi toamna, încât frunzele pot fi acoperite în întregime.

Se găsesc soiuri albe, portocalii, galbene, roz şi roşii. Va trebui să creşteţi plantele din seminţe - la fel trebuie să procedaţi şi pentru a avea exemplare de crizanteme cascadă. Tulpinile târâtoare pot fi dirijate în forme decorative pe suporturi de sârmă - o mulţime de flori acoperă tulpinile vara târziu şi toamna.

Cea mai mică crizantemă de casă este Mini-Mum (flori singulare de 15-20 cm înălţime). Margaretele (C. frutescens) înfloresc, de obicei, vara. Discul central al fiecărei flori este galben - petalele înconjurătoare pot fi albe, galbene sau roz.

Ingrijire:
Temperatură: Răcoare - 10-16°C este ideal.
Lumină: Este esenţială lumina puternică, dar crizantemele de ghiveci trebuie ferite de soarele amiezii.
Apă: Menţineţi compostul umed În permanenţă. Poate fi nevoie să udaţi de câteva ori pe zi.

Umiditatea aerului: Pulverizati frunzele, ocazional.

Îngrijire după înflorire: Cele mai multe plante se aruncă, dar crizantemele de ghiveci pot fi plantate afară, În gradină, unde vor reveni la modul lor de creştere natural.

Înmulţire: Cultivarea crizantemelor de ghiveci este pentru profesionişti. Margarete - luaţi butaşi de tulpină, vara, devreme. Crizanteme cascadă şi Charm - semănaţi seminţele, primavara.