contoare
 
 
 

După Încheierea perioadei de Înflorire, scurtaţi tulpinile imediat, dacă creşterea devine Împrăştiată, şi aveţi grijă ca planta să fie bine luminată iarna.


Varietatea cea mai răspândită (Aeschynanthus lobbianus) are o formă caracteristică a florilor roşii cu gâtui crem care parcă ies din nişte tuburi. A. pulcher, A, javinicus şi A. radicans sunt similare, dar A. speciosus este diferită. Tulpinile de 60 cm au frunze aşezate În verticile, iar florile de 7,5 cm lungime stau drept, având bazele galbene şi Închizându-se la culoare până la gurile roşii.


A. marmoratus este neobişnuită, dar merită din plin să o căutaţi. Ea se cultivă pentru frunziş şi nu pentru florile sale verzi mohorâte - frunzele sunt tărcate În mod complicat deasupra şi sunt roşu-închis dedesubt. Aeschynanthus este confundată uneori cu Columnea. Priviţi florile - lobii superiori ai florii de Columnea se unesc pentru a forma o glugă proeminentă - la Ae- schynanthus gluga este mult mai pronunţată.

Ingrijire:

Temperatură: Medie sau peste medie vara. Menţineţi răcoare iarna - temperatura minimă 13"C.


Lumină: Lumină puternică - evitaţi soarele direct.


Apă: Udaţi din belşug din primăvară până toamna - iarna cu moderaţie. Folosiţi apă călduţă.


Umiditatea aerului: Pulverizaţi frunzele des, mai ales pe vreme caniculară.


Răsădire: Răsădiţi primăvara la fiecare 2-3 ani.


Înmulţire: Luaţi butaşi de tulpină primăvara. Folosiţi un hormon de Încolţire şi asiguraţi Încălzirea dedesubt.

Aceasta este o viţă de coş sau plantă de coş. Tulpinile târâtoare cu frunze ca de piele şi cu flori roşii sunt expuse cel mai bine Într-un coş sau ghiveci suspendat. Din păcate, plantele nu se cultivă uşor În condiţiile obişnuite dintr-o cameră. Ele pot Înflori din abundenţă, iar apoi, În anul următor pot să nu mai Înflo- rească. Cerinţele principale pentru a Înflori cu regularitate Între iunie şi septembrie par a fi aerul umed de vară şi o perioadă de odihnă iarna cu temperaturi Între 14 şi 18,5"C.

 

Inchide