Kalanchoe - descriere si intretinere

Este surprinzător că În fiecare an se vând la licitaţiile olandeze de plante mai multe ghivece de Kalanchoe cu flori decât orice altă plantă de casă. Cândva, era doar o plantă-cadou cu flori la Crăciun, dar acum se vinde Înflorită tot timpul anului. Există două tipuri de bază - Kalanchoe blossfeldiana şi hibrizi de K. manginii.

K. blossfeldiana este, de departe, cea mai populară şi pe ea cultivatorii o pot determina să Înflorească În orice sezon, deşi În natură este o plantă care infloreşte primăvara. Frunzele devin roşcate În lumina soarelui, iar inflorescentele mari durează multe săptămâni. După perioada de Înflorire, tundeţi vârfurile şi aşezaţi ghiveciul pe un pervaz umbrit. Menţineţi compostul aproape uscat timp de o lună, apoi puneţi ghiveciul Într-un loc bine luminat şi udaţi normal. K. manginii are frunze cărnoase, ca şi ruda sa mai populară, dar are flori-clopoţel mari, atârnate.

Kalanchoe blossfeldiana este o plantă-tufă care se poate cumpăra Înflorită În orice anotimp al anului. Se găsesc butaşi cu flori albe, galbene, portocalii, liliachii, roz sau roşii, În inflorescenţe mari, pe plante de 30-45 cm Înălţime. Există multe varietăţi renumite, ca Baii (roşie), Fortyniner (galbenă), Mistral (Iiliachie), Tarantella (portocalie) şi Vesuvius (roşie).

Se găsesc şi plante miniaturale - varietăţile cumpărate cresc cam 15 cm Înălţime şi au flori roşii strălucitoare - căutaţi Tom Thumb, Compact Lilliput şi Margarethe. Cel puţin una (Vulcan) poate fi crescută În casă din seminţe. Majoritatea plantelor se aruncă după perioada de Înflorire, dar este posibil să fie păstrate pentru a da flori din nou.

Hibrizii de K. manginii se găsesc acum pe scară largă şi puteţi procura Tessa, Wendy şi Shinano. Primăvara este, de obicei, perioada de Înflorire a acestor tipuri cu flori care atârnă - ele au nevoie mereu de pulverizare, fiindcă aerul umed este esenţial pentru prelungirea perioadei de Înflorire.Ingrijire:

Temperatură: Medie - minimum 10°C iarna.

Lumină: Pe un pervaz orientat spre est sau spre vest din primăvară până toamna - pe un pervaz orientat spre sud, iarna.

Apă: Udaţi temeinic - lăsaţi suprafaţa să se usuce Între udări.

Umiditatea aerului: Nu este necesară pulverizarea la K. blossfeldiana.

Răsădire: Răsădiţi În fiecare an după perioada de odihnă din primăvară.