Euphorbia – descriere si intretinere

Aici sunt incluse plantele nesuculente cu flori, cu excepţia Poinsettiei (E. pulcherrima).Euphorbia cu ţepi este o veche favorită, care rămâne o alegere excelentă şi nepretenţioasă pentru o fereastră însorită.

Ea nu are nevoie de pulverizare, va rezista şi dacă este îngrijită mai puţin atent şi nu trebuie mutată iama într-o cameră neîncălzită.

Frunzele pot cădea în timpul acestei perioade de odihnă, dar vor apărea noi boboci de frunze într-o lună sau două. E. fulgens este mult mai puţin răspândită, iar felul său de a creşte este diferit.

Ramurile lungi, arcuite, au frunze ca de salcie, iar inflorescenţele apar iarna – bractee colorate înconjoară flori mici, adevărate. Culoarea este portocalie sau aibă cu ochi galben. Ţineţi-o la răcoare şi aproape fără apă, o lună după înflorire.

Cea mai răspândită este Euphorbia milii (E. splendens). Tulpinile sale de 90 cm cu flori mici înconjurate de bractee aspectuoase – culoarea obişnuită a inflorescenţei este roşie, dar se găsesc şi tipuri crem şi galbene. Durata perioadei de înflorire depinde de intensitatea luminii.

E. milii este înflorită în mod normal de la începutul primăverii până la mijlocul verii, dar Într-un loc foarte luminos poate avea flori aproape tot timpul anului. Seva este otrăvitoare. E. fulgens se vede mai rar şi este mai greu de îngrijit. Tulpinile sunt arcuite şi fără spini – spre deosebire de E. milii, dar inflorescenţele au aceeaşi structură.

2019-03-22T10:53:40+00:00