Tipuri Dracaena – descriere

Dracaena deremensis este o specie care creşte Încet, atingând 1,2 m sau mai mult, când este matură. O varietate (Janet Craig) este complet verde – culoarea obişnuită a frunzelor este verde-Închis cu una sau mai multe dungi longitudinale În diferite culori. Bausei are două benzi late, albe, În centru – warneckii are benzile albe aproape de margini. Seria „dungată” produce frunze cu margini distinct colorate – White stripe (dungi albe), Yellow stripe (dungi galbene) şi Green stripe (dungi verzi).


Dracaena marginata este o plantă-mostră favorită În multe ţări – trunchiul său Înalt ca un şarpe se ramifică cu vârsta şi poate creşte până la 3 m Înălţime. Specia de bază are frunze Înguste, arcuite, cu marginile roşii. Predomină culoarea verde – la varietatea tricolor, dungile verzi şi roşii sunt separate de o bandă galbenă, iar efectul global este auriu-verzui. La varietatea modernă Colorama, banda roşie este mai pronunţată, iar frunzele apar roşcate.

Tipuri Dracaena - descriere
Dracaena draco este un gigant În habitatul său natural, dar Înăuntru creşte doar 1,2 m. Frunzele au margini roşii, dacă sunt ţinute la lumină bună- frunzele bătrâne se arcuiesc În jos.

Tipuri Dracaena - descriere
Acolo unde spaţiul este limitat, alegerea obişnuită este Dracaena sanderiana. Frunzele verzi şi răsucite nu se Împrăştie prea mult, iar Înălţimea maximă este de 60-90 cm. Varietatea borinquensis are frunze cu margini verde- Închis.

Tipuri Dracaena - descriere

Dracaena reflexa (denumită anterior Pleomele reflexa) este o plantă cu tulpină slabă, care nu creşte uşor. Aerul umed este esenţial. Tipul variegata cu margini galbene este singurul pe care-I puteţi găsi la centrul de grădinărit.

Tipuri Dracaena - descriere
Este o Dracaena ciudată – Dracaena godseffiana este o tufă, nu are aspect de palmier, iar frunzele sunt late şi ovale, nu lungi şi cărnoase. Planta ramificată creşte cam 60 cm Înălţime, iar densitatea petelor de pe frunze depinde de varietate. Frunzele popularei Florida Beauty sunt, de obicei, mai mult crem decât verzi.

Tipuri Dracaena - descriere
Dracaena fragrans arată ca o plantă masivă. În vârful trunchiului tare se află o coroană din frunze lucioase late cam de 10 cm. Se găsesc câteva varietăţi, ca lindenii şi Victoria (dungă Iată, galbenă), dar massangeana cu banda sa centrală colorată ca la porumb, este cea mai căutată.

Tipuri Dracaena - descriere
Cordyline terminalis (vândută uneori ca ·C. fruticosa sau Dracaena terminalis) are multe nume populare – planta norocului, planta ti, dracaena roşie, planta ti polineziană ele. Frunzele au, de obicei, nuante sau stropi roşii şi există multe varieităţi ale acestui palmier fals de 30-60 cm. Rededge este o plantă favorită – puteţi cumpăra multe altele, ca Prince Albert (verde şi roşie), Firebrand (de culoarea bronzului), amabilis (verde şi albă) şi baptisii (verde, roz şi galbenă). Planta ti este complet verde, ea este „iarba” din care se fac fustele hula În Hawai. Continuă să apară noi varietăţi ale C. terminalis – căutaţi Atom şi Kiwi. Cordylinele mari se cresc ca plante-mostră În hârdaie – de exemplu C. stricta (numită uneori C. congesta) şi C. australis.

2019-03-22T10:11:53+00:00